Retroilme sopii mökille

Kaikki vanha on nyt muodissa. Vanhoja esineitä kerätään kirppiksiltä ja mummolatyyli on trendikästä niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. Mummojen kahvipurkit ja suolakipot ovat aarteita, joista ei haluta päästää irti. Kaikkien oman kodin sisustukseen nämä esineet eivät kuitenkaan istu, mutta mökistä voikin sitten luoda oikean retrokeitaan, jossa voi muistella vanhojen aikojen elämää.

Retrolla tarkoitetaan esineitä ja asioita, jotka on tehty imitoimaan tietyn ajan henkeä, mutta usein sekoitamme ja yhdistämme käsitteen vintagen kanssa, joka taas tarkoittaa aikalaisesineitä. Näitä kahta voikin hyvällä mielin yhdistää esimerkiksi mökillä, jossa saattaa olla jo valmiiksi vanhoja esineitä. Sisustusilmettä täydentääkseen voi sitten hankkia uusia esineitä, jotka sopivat samaan tyyliin.

Retroa kaupan hyllyiltä

Viime vuosina retrotavaroiden suosio on kasvanut ja etenkin 50-70 lukujen tyyliin valmistettuja kodintuotteita, polkupyöriä ja vaatteita rakastetaan. Myös mökin sisustusta voi tuunata vanhaan tyyliin sopivilla uusilla esineillä. Sisustusmateriaalejakin valmistetaan vanhaan tyyliin sopivaksi ja sivusto https://www.kotitapetti.fi/ tarjoaa myös retrotyyliin sopivia tapetteja täydentämään mökkisi sisustuksen. Hanki lisäksi vaikka uusi, vanhan näköinen radio piristämään mökkikeittiötäsi tai makuukammarin yöpöydälle tyyliisi sopiva retrolamppu.

Vintage-esineitä keräämässä

Toisinaan mökki periytyy käyttöön omilta sukulaisilta. Tällöin sen varustukseen saattaa kuulua jo valmiiksi erilaista vintage-esineistöä, jota voi hyödyntää mökin sisustuksessa. Esimerkiksi vanhat keittiökaapit luovat sopivasti vanhan ajan tunnelmaa mökin tupaan. Ne kannattaa jättää juuri sellaiseksi kuin ovat, tai jos on tarpeen, kunnostaa vanhaa kunnioittaen. Myös kirppiksiä ja vanhan tavaran liikkeitä kannattaa hyödyntää. Sisustuksen toteuttaminen voi olla koko perheen harrastus ja samalla vintagen käytöllä voi säästää kustannuksissa. Joka tapauksessa lopputuloksena on varmasti aivan uniikki mökki.

Leave a Reply