Tuo menneet vuosikymmenet takaisin sisustukseen

Retromuoti näkyy niin vaatteissa kuin kotonakin aina aika ajoin. Nyt mennyt aika saa näkyä kaikessa kodin sisustuksessa. Valitse vain itsellesi mieluisin vuosikymmen ja sisusta koko kotisi sen tyyliin. Vaikka kyseessä olisi retrotyyli, voi sen silti päivittää nykyaikaan. Esimerkiksi huonekalut voivat olla moderneja, mutta ne voi päällystää retrotyyliin vaikkapa suositun 1970-luvun henkisesti. 1970-luvulla tekstiileissä oli paljon värejä ja suuria kuvioita. Moni nykypäivän huonekalujätti on ottanut kyseisen vuosikymmenen innoittajakseen ja kirkkaat värit sekä näkyvät kuosit ovat palanneet mallistoihin. Valitse siis sohva, joka henkii mennyttä aikaa. Valitse sen jälkeen sohvaan sopivat verhot ja matto, joilla voit viimeistellä olohuoneen sisustuksen. Jos et halua valita värikästä sohvaa, voit tyytyä silloin sohvanpäällisiin. Näin sohvan ulkonäköä voi muokata aina silloin kuin haluaa. Sohva kuitenkin on yksi kodin suurimmista huonekaluista ja hyvin näkyvällä paikalla. Sen vuoksi sohvaan halutaan panostaa.

Miten retrotyyli sopii skandinaaviseen tyyliin?

Sopivatko neutraali skandinaavinen tyyli ja näyttävä retrotyyli yhteen? Ne sopivat hyvin yhteen, jos sisustukseen ja jokaiseen yksityiskohtaan kiinnittää huomiota ja värit miettii tarkkaan. Jos skandinaavinen tyyli on sinun mieleesi, et välttämättä halua koko kotisi olevan täynnä eri värejä ja kuoseja. Sen sijaan ehkä pienet väripilkut siellä täällä voivat olla enemmän sinun juttusi.

Retrotyylin ei siis tarvitse täyttää koko kotia, vaan retrotyyliä on myös se, että menneet vuosikymmenet näkyvät joissakin pienissä yksityiskohdissa. Esimerkiksi sisustustaulut ovat kätevä tapa tuoda lempivuosikymmeniäsi esille kodissasi. Skandinaavinen koti ei siis poissulje retrotyyliä tai ihastuttavia väripilkkuja, jotka piristävät asukkaiden mieltä päivästä toiseen.

Leave a Reply