Myös retrokodissa hamsterin häkin tulee vastata moderneja vaatimuksia

Vaikka kodissa suosittaisiinkin menneiden aikojen tyyliä ja muotia ja tavoiteltaisiin esimerkiksi 70-luvun sisustustyyliä, tulee lemmikkien olosuhteiden aina vastata moderneja vaatimuksia. Ennen vanhaan esimerkiksi kultakaloja saatettiin pitää pienissä lasimaljoissa, joissa näiden suurten upeiden kalojen elämä oli silkkaa kärsimystä. Menneissä ajoissa oli toki monia ihailtavia asioita ja moni ihailee menneiden aikojen sisustustyyliä, mutta eläinten kohdalla kannattaa pyrkiä aina parhaimpaan mahdolliseen hoitoon nykytiedon valossa. Tämä koskee myös hamstereita! Valitse siis retrokotiin markkinoiden paras mahdollinen hamsterinhäkki! Jos sinusta tuntuu, ettei se oikein sovi retrokotisi tyyliin, käytä mielikuvitustasi tilavan häkin sisustuksessa ja sisusta myös hamsterin häkki tyyliin sopivalla tavalla.

Mistä moderni hamsterin häkki retrokotiin?

Tilava ja moderni hamsterin häkki löytyy Zoo.fi-verkkokaupasta. Häkin tilaaminen netistä on erityisen näppärä vaihtoehto autottomassa perheessä, sillä häkin lisäksi Zoo.fi toimittaa samalla suoraan kotiin myös muut hamsterin tarvikkeet ja ruuat. Näin hamsterin kanssa pääsee helposti alkuun ja hamsterin on kiva saapua uuteen kotiin.

Millainen hamsterin häkki on paras?

Hamsterille kannattaa valita mahdollisimman tilava häkki. Vaikka eläin onkin pieni, tykkää se liikkua, kiipeillä ja kaivella. Lisäksi se viettää häkissä suuren osan elämästään, joten voitkin miettiä, miltä sinusta tuntuisi, jos sinut yhtäkkiä teljettäisiin pieneen vessaan, jossa olisi ahdasta, eikä mitään virikkeitä. Hyvä hamsterin häkki sisältääkin runsaasti virikkeitä, joiden avulla hamsteri pääsee toteuttamaan luonnollista käyttäytymistään, sekä riittävästi tilaa elää ja temmeltää. Lisäksi hyvä hamsterin häkki on mahdollisimman helppo siivota ja pitää puhtaana. Helppohoitoinen häkki auttaa varmistamaan hamsterin terveenä pysymisen sekä estämään omistajan kyllästymistä hamsterin hoitoon. Tästä syystä hamsterin häkkiin kannattaakin panostaa, onhan se lemmikkisi oma koti.

Nykyään hamstereille on saatavilla upeita häkkejä. Esimerkiksi monikerroksiset tai -tasoiset häkit toimivat hyvin kiipeilevällä hamsterilla. Monissa häkeissä on valmiina myös erilaisia läpinäkyviä putkistoja, joissa hamsteri viihtyy ja joissa sen elämää on hauska seurata. Yksi hyvä vaihtoehto on häkki, jonka pohjaosa on terraarion tapainen lasinen rakennelma ja jonka yläosa on hyllymäinen metallista valmistettu katto-osa. Tällaisessa häkissä yhdistyy sekä terraariomaisen asumuksen että häkin parhaat puolet. Hamsteri nimittäin kaivaa mielellään kuivikkeitaan ja tällaisessa häkissä kuiviketta voi käyttää reippaasti ilman, että tarvitsee pelätä hamsterin kuopivan suuria määriä kuiviketta lattialle.

Zoo.fi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden lukea toisten verkkokaupan asiakkaiden jättämiä arvosteluja. Nämä arvostelut auttavat uutta hamsterin omistajaa tekemään hyviä, toisten asiakkaiden hyviksi kokemia, valintoja.

Sisusta hamsterin häkki retrotyylillä

Vaikka hamsterin häkki kannattaakin ehdottomasti valita nykyaikaisista malleista, ei mikään kuitenkaan estä sisustamasta retrokodin hamsterin häkkiä retrotyylillä. Käytä luovuuttasi ja rakenna vaikkapa hamsterin pesämökki retrotyyliä mukaillen. Hamsterin riippumatto valmistuu nopeasti ja näppärästi pienestä tilkusta sinulle mieleistä retrokangasta, joka sopii kotisi verhoihin ja muuhun sisustukseen. Muistathan kuitenkin varmistaa, ettei kankaasta roiku pitkiä langanpätkiä, jotka voivat olla hamsterille vaarallisia.

Vaikka hamsterin häkin sisustuksessa voikin käyttää luovuutta, muista kuitenkin aina varmistaa, että käyttämäsi tarvikkeet ja rakennelmat ovat hamsterille turvallisia. Tärkeintä hamsterin häkin sisustuksessa on toki se, että hamsteri viihtyy kodissaan ja että sillä on mahdollisuus toteuttaa siellä luonnollisia tarpeitaan.

Leave a Reply