Retrotyyli kodissa ja meikkipussissa

Retrotyylin suosiminen kuvastaa kaipuuta menneeseen. Monen retrotyylin harrastajan harrastus näkyy niin kodissa kuin meikkipussissakin ja onkin hienoa, että retrotyyliä voi ilmentää niin kovin monin eri tavoin. Löydät tästä artikkelista vinkkejä retrotyylin tuomiseen kotiin ja meikkipussiin!

Retrotyyliä kotiin

Retrotyyli on taas muotia kodin sisustamisessa. Erityisen hyvä uutinen tämä on sellaisille sisustajille, jotka haluavat suosia kodin sisustuksessaan suomalaisten suunnittelijoiden töitä, sillä retrotyylin kulta-aika oli kulta-aikaa myös monille suomalaisille huippusuunnittelijoille, kuten Eero Saarinen ja Eero Aarnio. Tuolta ajalta ovat peräisin esimerkiksi Eero Saarisen suunnittelema tulppaanituoli ja Eero Aarnion suunnittelema pallotuoli, jotka ovat nyt maailmalla erityisen suosittuja. Alkuperäisistä tulppaani- ja pallotuoleista maksetaan nyt maltaita. Ne ovatkin erityisen kestäviä ja ajattomia sisustuselementtejä, joten ne ovat oivallinen valinta myös suomalaiseen retrotyyliä suosivaan kotiin. Näitä huonekaluja voi lähteä metsästämään esimerkiksi helsinkiläiseen Aero-nimiseen huonekaluliikkeeseen.

Kotiin on mahdollista tuoda retrotyyliä myös valaisimien avulla. Retroaikana suosittiin psykedeelisiä lampunvarjostimia, jotka olivat menneinä vuosina suoranaisia kodin sisustuksen kulmakiviä. Toinen vaihtoehto on valmistaa lampunvarjostin itse aikakautta henkivästä Marimekon kankaasta. Ellei valaisimen tarvitse olla aivan aitoa retroa, saattaa Ikeastakin tehdä hyviä retrohenkisiä löytöjä pikkurahalla.

Juuri nyt tyylien sekoittaminen kodin sisustuksessa on erityisen suosittua, eikä kodin jokaisen elementin tarvitsekaan olla retrotyyliä – monen mielestä kaikkia elementtejä ei edes kannata valita retrotyylisinä, sillä tuloksena voi olla jo liiankin räikeä lopputulos. Less is more on tyylitaitureiden usein hokema periaate, joka pätee erityisen hyvin retrotyylin kohdalla. Muutama huolella valittu ja tarkoin sijoiteltu retrotyylinen sisustuselementti sen sijaan tuo kivaa tasapainoa jopa ultramoderniin kiiltopintaiseen kotiin. Hyvä esimerkki tästä on valkoiseen tilaan sijoitettu geometrinen oranssi nukkamatto, joka on tilan upea piristysruiske.

Yksi tapa tuoda edullisesti kotiin pieni ripaus retrotyyliä on suosia edullisia julisteita, jotka henkivät retrotyyliä. Lähde löytöretkelle vaikkapa Etsyn ihmeelliseen maailmaan ja kotiuta mieleistäsi retrohenkistä taidetta muutamalla klikkauksella.

Retrotyyliä meikkipussiin

Retrotyyli voi näkyä myös omassa meikkaustyylissä. Halutessasi täydentää meikkipussiasi aikakauteen sopiville tuotteilla, kannattaa tutustua Xlash-verkkokaupan monipuolisiin valikoimiin. 60-luvulla silmistä pyrittiin tekemään mahdollisimman suuren näköiset ja monen mielestä tuon ajan naisten silmät näyttivätkin lähes lautasen kokoisilta. Silmämeikki olikin erityisen tärkeä meikin osa kyseisellä aikakaudella ja siihen kiinnitettiin aivan erityistä huomiota. Viime aikoina retromeikit ovat tehneet vahvan paluun ja niitä on näkynyt jopa Milanon ja Lontoon muotiviikoilla, joten viimeistään nyt on aika ottaa retromeikin salat haltuun!

Aloita retrosilmämeikin teko rajaamalla luomesi ja luomivakosi mustalla luomivärillä. Löydät Xlash-verkkokaupasta upeita luomiväripaletteja, joista löytyy hyviä vaihtoehtoja retromeikkiä silmällä pitäen. Tämän jälkeen häivyttäminen tulee tehdä huolella sopivalla siveltimellä, minkä jälkeen liikkuva luomi täytetään valkealla luomivärillä ja häivytetään raja samalla mustan värin kanssa. Vaaleaa luomiväriä löytyy esimerkiksi Modern Dream Shadow Palette -luomiväripaletista.

Seuraavaksi silmäripsien tyvi rajataan nestemäistä tussia käyttäen. Silmän ulkonurkkaan tehdään näyttävä siipi. Seuraavaksi rajataan alaripsien tyvi ja kiinnitetään irtoripset paikoilleen. Löydät Xlash-verkkokaupasta monenlaisia irtoripsiä, joista esimerkiksi Dramatic Lash Kit -irtiripsipakkaus on hyvä valinta retrotyylin silmämeikkiin. Kun ripset ovat paikoillaan, piirretään kajalilla luomivakoon viiva, joka jälleen häivytetään huolellisesti. Kajalia laitetaan myös silmän sisäluomelle ja ripsiliima peitetään tussilla.

Seuraavaksi on huulten vuoro. Käytä huuliin meikkivoidetta, puuteroi ihosi ja tee huuliisi rajaukset. Lopuksi kasvot muotoillaan kevyesti ja retrotyylin meikki on valmis.

Leave a Reply