Yhdistä uusi ja vanha sisustuksessasi tyylikkäästi

Rakastatko retroa ilmettä? Monesti jo yksittäinen väri, huonekalu tai haju voi olla riittävän suuri elementti viemään mielemme takaisin lapsuuden tunnelmiin mummon olohuoneeseen. Tuolloin elämä oli vielä yksinkertaista, huolet eivät painaneet mieltä ja aikuisuuden paineista oltiin vielä autuaan tietämättömiä. Elämä oli helppoa ja juuri noina tuttuina ja turvallisina hetkinä se hymyili erityisen kirkkaasti – eikö olisikin ihanaa päästä takaisin noihin hetkiin ja tunnelmiin joka ikinen päivä? Meillä on iloisia uutisia – se on täysin mahdollista. Miten ihmeessä? No sisustamalla retrosti, tietty!

Retrosti sisustamisen ei tarvitse olla lopullinen eikä edes järjin suuri päätös. Joskus yksinkertaisinkin elementti voi riittää tekemään tilasta juuri sopivan retron kuitenkaan tekemättä tästä huoneen vallitsevaa genreä. Esimerkiksi hauska pastellinsävyinen leivänpaahdin, kirkkaan väriset kaapinovet, ihanan värikäs tapetti, hempeät kukkaverhot tai mummon kämpästä haettu sohva voivat olla enemmän kuin tarpeeksi retron tunnelman tekemiseksi. Pienemmät esineet tai sisustuselementit ovat helppo tapa testata, sopiiko retro sisustustyyli kotiisi ja haluaisitko ehkä lisätä sen osuutta entisestään.

Täydellinen kombo uutta ja vanhaa

Uusi ja vanha ovat kuin yin ja yang – täydellinen kombo, täydellisessä tasapainossa – samaan tapaan kuin käytetty ipad yhdistää uuden ja vanhan täydellisellä tavalla yhteen. Käytetyssä älylaitteessa yhdistyy älylaitteen uutuus mutta käytetyn laitteen edullinen hinta. Voisko tämän parempaa ollakaan? Samaan tapaan on mahdollista yhdistää tasapainoisesti uutta ja vanhaa myös sisustuksessa. Esimerkiksi mummolasta haettu kukallinen pehmeä sohva luo täydellisen kontrastin modernille ja hillitylle, usein mustavalkoisen sävyissä sisustetulle tilalle. Siinä missä modernit sävyt luovat tilaan tyylikkyyttä ja arvokkuutta, voi retrolla sisustustyylillä pehmentää tätä vaikutelmaa ja tuoda siihen ripaus kodikkuutta helpolla tavalla.

Käytettyjen iPadien ostaminen säästää sinulta selvää rahaa – ja juuri näin tekee myös retrojen huonekalujen hankkiminen. Retro on siinä mielessä metka sisustustyyli, että siihen sopivaa tavaraa ovat kirpputorit pullollaan. Muiden ihmisten mummoloiden irtaimistoja ja kuolinpesiä on pilvin pimein, ja uuden, modernimman sisustustyylin vallatessa markkinoita on näiden tavaroiden arvo ja kiinnostus jäänyt varsin vähäiseksi. Mikäli kuitenkin satut retrosta pitämään, olet siinä mielessä onnekas, että näistä tavaroista on selvää ylitarjontaa, mikä puolestaan heijastuu selkeästi hintaan. Retroja huonekaluja voi ostaa itselleen hyvin edulliseen hintaan ja niitä on mahdollista saada myös täysin ilmaiseksi. Mikäli et siis halua hankkia kaikkia kotisi huonekaluja uutena kalliiseen hintaan, vaihda retroon ja säästä jopa tuhansia euroja.

Sen lisäksi että retro sisustustyyli on edullinen, on se myös ilmastomme kannalta hyvä päätös. Kierrätys on jotakin sellaista, mitä aivan jokaisen pitäisi elämässään harjoittaa. Maapallomme hukkuu materiaan jo nykyisellään, ja silti tuotamme tavaraa turhaan lisää joka päivä. Sen sijaan että hankkisit kaiken sisustuksesi uutena, hanki ainakin osa käytettynä vaikkapa kirpputoreilta tai netin myyntiringeistä. Saat hyvinkin hyvässä kunnossa olevaa retroa helposti pilkkahintaan ja teet samalla oivan ympäristöteon – eikö kuulostakin oikein hyvältä diililtä? Tartu siis tuumasta toimeen ja ala sisustamaan retrosti, sillä se on kaikista vinkkeleistä katsottuna hyvä päätös!

Leave a Reply