Kuuntele kehoasi

Vanhuus ei tule yksin, sanotaan. Uskottava se on, sillä vaikka mieli olisi edelleen kahden tai kolmen kymmenen vuoden iässä, oma keho ei sitä välttämättä enää kuitenkaan siitä huolimatta ole. Kehomme kertoo meille monilla tavoin, mitä se tarvitsee ja toisaalta, mitä ei se tarvitse. Tiedäthän – janon, nälän ja unen tunteet esimerkiksi. Nämä ovat kaikki tapoja, miten kehomme viestii meille tarpeitaan. Toivon mukaan kuuntelemme, ja näin ollen nukumme ja liikumme riittävästi, sekä juomme vettä ja ravitsemme kehoamme riittävästi.

Mitä sitten, kun keho koittaa kertoa jotain, mitä emme ymmärrä tai mihin emme osaa reagoida oikein? Entä, jos kehon sanoma on niin arka aihe, että siitä on hankala keskustella lääkärin, kumppanin taikka ystävien kanssa? Mitä sitten kannattaa tehdä? On kyse sitten hiustenlähdöstä, painon noususta taikka intiimialueen ikävästä kutinasta, saattaa asia olla liian kiusallinen ottaa puheeksi kesken päiväkahvikeskustelun.

Eroon kirvelystä helposti ja nopeasti

Kehomme rakentuu erilaisista rakennuspalikoista, joiden määrä ja laatu laskevat ikävuosien mittaan. Siitä johtuen, vuosien saatossa kehossamme tapahtuu muutoksia henkisellä ja fyysisellä tasolla, joihin emme aina edes kiinnitä heti huomiota. Ne kun tulevat useimmiten niin hiljalleen.

Kärsitkö esimerkiksi emättimen kivusta, kuivuudesta, kutinasta ja ärtyisyydestä? Ja siitä johtuen ehkä myös seksuaalisesta haluttomuudesta? Syynä voi olla hyvin yksinkertainen syy, josta monet muutkin kärsivät.

Näihin oireisiin on onneksi olemassa helppo hoito ja ratkaisu; nimittäin Repadina (ks. www.repadina.fi), joka on hyvin ainutlaatuinen ja luonnollinen tuote ja joka sisältää juuri näitä kehon omia rakennuspalikoita, joiden tuotanto kehossamme on laskenut. Tuote sisältää kehoon kuuluvia ainesosia, esimerkiksi hyaluronihappoa, ja siksi sen käytössä ei myöskään ole todettu haittavaikutuksia.

Hyaluronihappo on keholle ominainen, luonnollinen ja tärkeä aine. Se pitää huolen limakalvojen ja ihon kosteustasapainosta. Kehomme tuottaa luonnostaan hyaluronihappoa, mutta sen tuotto vähenee samalla kun estrogeenin tuotanto vähenee vaihdevuosien yhteydessä.

Oman kehon A ja O

Pidä huoli omasta kehostasi. Se on se sama keho jonka kanssa sinun kuitenkin täytyy elää koko elämäsi ja jota karkuun et pääse. Kannattaa olla yhteydessä omaan lääkäriin omaan terveyteen liittyvissä asioissa, mutta muutamilla perusasioilla pääset jo pitkälle:

Nuku riittävästi. 7-8 tuntia yössä.

Syö terveellisesti. Syö hedelmiä, marjoja ja vihanneksia joka päivä.

Juo vettä. Juo vähintään 2-3 litraa puhdasta vettä päivässä. Vesi on keholle sama kuin autolle öljy. Ilman sitä ei oikein mikään pidemmän päälle toimi.

Liiku. Kävele, pyöräile tai ui 30 minuuttia päivässä taikka 3-4 kertaa viikossa tunnin verran vähintään. Muista, että kaikki arkiliikunta on myös hyväksi kehollesi, joten parkkeeraa auto kauemmaksi kaupan ovista tai kävele kauppaan ja vältä hissejä, jotta voit kävellä portaat ylös.

Kannattaa myös välttää liiallista alkoholin, tupakan, kahvin ja sokerin käyttöä, nämä kun heikentävät unen laatua ja poistavat elintärkeää vettä kehosta.

Kaikkiin vaivoihin ei aina ole yhtä helppoa hoitoa, mutta mikäli saat pidettyä vaivat ja oireet loitolla pidempään, on myös elämänlaatu aina vain parempaa!

Leave a Reply